-Minden szobát kulturáltan használj!
-Tiszteld játékostársaid!
-Mielőtt kérdésed van, keress rá, nem tették e fel mások előtted.
-Játékos/tag piszkálása, zaklatása, szidása, lejáratása, szigorúan tilos!
-Tilos etnikai és pornográf, gusztustalan képeket, linkeket megosztani, profilképként használni.
-RP szerverek hirdetése (link, kép, avatar stb.), elhelyezése TILOS!
-Tilos vírus / átverés / adathalász linkek terjesztése!
-Listázott rangot csak frakció leaderek, staff tagok tagelhetnek.
-Tőled magasabb rangú embert szidni tilos!
-Adminügy elől kilépni TILOS mind játékon belül, mind Discordon!
-Abban az esetben, ha véletlenül valaki elhagyja a szervert, semmilyen felelősséget nem vállalunk, és nem vagyunk kötelesek a “Listázott” rangot visszatenni, minden esetben új jelentkezést kell írnia!
-Mások piszkálása, zaklatása, szidása, lejáratása, kifigurázása szigorúan tilos. Ezen felül szigorúan tilos a lányokat zaklatni, piszkálni.
-Tilos felvételt készíteni admin és/vagy moderátor (vagy magasabb rangú) ember engedélye nélkül! (stream, youtube videó kivétel)
-Streamekben, videókban kötelező feltüntetni a szerver logoját, illetve weboldalát a leírásban
-Minden szobát rendeltetésszerűen használj!
-Ne spammelj!
-Ne tagelj be mindenkit feleslegesen!
-Normális hangnemben beszélj más játékosokkal!
-A vélemény szobákba csak is IC véleményt szabad írni!

A szerver története az 1990-es évek Amerikájában játszódik (pontosan 1999), ennek megfelelő öltözetet és viselkedést szükséges választani a karakterednek. A szerver ennek függvényében Amerikai jogszabályokra épül.

-Tilos az MG!
-Tilos a PG!
-Tilos az RK!
-Tilos a DB!
-Tilos az SK!
-Tilos a DM!
-Tilos a NonRP!
-Tilos a ForceRP!
-Tilos az OOC szidás!
-Tilos az OOC kifejezés mindennemű használata
-TILOS a szerveren a nagyon alázó, frusztráló, alacsony minőségű, sértő RP, ez minden esetben örökös kitiltással jár.
-A szerver Voice RP, úgyhogy kötelező a mikrofon használata!
-Tilos a karakterednek híresség nevét megadni.
-A szerverre csak megfelelő technikai háttérrel engedélyezett fellépni. (Megfelelő sebességű internet, megfelelő erősségű gép, működő hardverek.)
-A /me, /do, /try parancsokat nem kötelező használni, viszont ezek elmulasztásakor kötelező voice RP-zni, ugyanez fordítva. A text RP-t lehet viszonozni Voice RP-vel, a Voice RP-t lehet viszonozni Text RP-vel.
-/try parancsot egy RP szituációban maximum 2 alkalommal lehet alkalmazni.
-A szerveren az alábbi chat parancsok vannak: /tkt (talkomatic), /htkt (hidden talkomatic), /ad (advertisement, hirdetés)
– /do-ban TILOS hazudni.
-Első fellépéskor a karaktered ujjlenyomata alapból bekerül a rendőrség rendszerébe.

-Tilos Adminnak/Superadminnak, valamint bármely játékosnak OOC hazudni!
– Minden olyan deSync, amely lerendezhető in-game (oszlopkidöntés, autó elfüstölés, motorról való leesés stb…), az IC ügynek minősül.
-Tilos az AFK, és az AFK fizetés farmolás!
-Az autó sofőrje csakis előrefele lőhet, és közben csakis egyenesen mehet, ez alól kivételt képez, amikor az autó egy helyben áll. Ekkor lehet előre és oldalra lőni. Ha kanyarodik az autóval nem lőhet, valamint 60 km/h-nál lassabban kell mennie, hogy lőhessen! Motor esetében 60 km/h-nál lassabban bármerre szabad lőni.
-Annyi ember utazhat egy autóban, ahány személyes az autó (/carry nem rphető)
-Mivel a szerver 1999-ben játszódik, ezért a karakterkészítésnél KÖTELEZŐ legfeljebb 1981.11.21.-e előtti születési dátumot megadni, ennek elmulasztásakor névváltást szükséges kérni a megfelelő Discord szobában!
-Megfelelő RP előzmény nélkül TILOS rendvédelmi személy és illegális frakció ruháit hordani annak, aki nem jogosult rá! (Példa megfelelő RP előzményre: Ha betörtök a rendőrségre és loptok egyenruhát, akkor viselhetitek, de csak egy alkalomra. Elraboltok egy másik illegális frakció tagot és levetkőztetitek. FONTOS, hogy annyi személyt kell levetkőztetni, amennyi ruhát szeretnétek.)
-Az alap munkák dolgozói kötelesek munkavégzéshez a saját munkájuk járművét használni, illetve a munkajárművek magáncélú felhasználása TILOS!
-Miközben fent vagy a szerveren, TILOS egyéb platformokon egymással kommunikálni. MG-nek minősül és szankció jár érte!
-Maximum 1 defektes kerékkel lehet közlekedni menekülés közben. A motor kivételt képez, ebben az esetben, ha egy kerék lyukas nem menekülhetsz tovább.
-A sérült munkajárműveket TILOS széthagyni és TILOS sérülten leadni. Kötelező szerelőt hívni vagy elmenni a szerelőhöz és megszereltetve leadni!
-TILOS a bug kihasználás bármilyen formája. Ha bugot találsz és nem jelented, az is bug kihasználásnak számít. Perma BAN jár érte. Bug találása esetén Discordon, az #egyéb-hibák szobában jelezd felénk a hibát.
-Hang és ruházat alapján nem ismerhető fel az adott személy! Ahhoz, hogy fel tudj ismerni valakit látnod kell az arcát és/vagy tudnod kell a nevét!
-Tilos mentős RP alól kilépni! Tehát ha éppen ellát a mentős, kötelező megvárni amíg feléleszt, nem éledhetsz újra az E gomb nyomva tartásával! E szabály megszegése RP alóli kilépésnek minősül. Csak akkor nyomhatod meg az E betűt, amikor a mentős halottnak nyilvánított és hullazsákba helyezett.
-Tilos a frakciószabályzatot megszegni.
-1500$-t meghaladó számlatartozás esetén, az intézkedés alá vont játékos IC vagyontárgyai minden esetben lefoglalhatók.
-Járműlopáskor és egyéb hasonló helyzetekben kötelező a /try; /me; /do parancsok használata!
-A hangtorzító használata emberi korlátokon belül engedélyezett!
-Nő csak női szerepet játszhat, férfi csak férfi szerepet játszhat! Tilos transznemű vagy egyéb nemű karaktert játszani.
-TILOS a benzinkutakat bármilyen formában, bármikor felrobbantani, erre megfelelő RP előzmény esetében sincs lehetőség.
-Golyóálló mellény viselése civil embernek bármikor TILOS (rabláskor is).
-Szerelőláda birtoklása, használata, lopása a nem szerelő frakcióban lévő játékosnak szigorúan TILOS!
-Bármilyen esetben TILOS bokorban, növényzetben elbújni, onnan lőni. Bokor, növényzet mögé elbújni engedélyezett.
-TILOS a legális frakció tárgyakkal való kereskedelem, illetve TILOS ezeket ellopni, átadni másnak. (Pl.: Rendvédelmi szervek fegyverei, orvosi mentőkészlet, szerelőláda, csőkulcs…), továbbá TILOS ezeket a tárgyakat mástól rablás esetében ellopni, elkobozni. Ennek a szabálynak a megszegéséért örökös kitiltás jár.
-Ha meghalsz egy RP szituációban, az egész szálat elfelejti a karaktered azokat az infókat, amelyek az adott RP-ben történtek.
-TILOS 30 percen belül visszamenni abba a megkezdett bármely RP szituációba, amelyben meghaltál.
-Tűzharckor minden legális- és illegális frakciónak a megfelelő erőviszonyok megléte érdekében TILOS olyan sisakot viselni, amely levédi a fejlövéseket.
-TILOS a szerveren bármilyen olyan program, segédeszköz használata, amivel a program használója bármilyen előnyre tehet szert. (pl.: no-night, monitorba épített célkereszt, fast-run és társai. Ezek megszegése minden esetben örökös kitiltással jár.
-Htkt-t csak illegális business lebonyolítására és rablásnál való kommunikációra lehet használni.
-Darkchatet lehet DC-nek rövidíteni.
-Vadászni csak is kizárólag lőfegyverrel lehetséges, késsel TILOS.
-Vadászni csak quaddal, az rp szabályait betartva lehetséges.
-Tilos frakciókat kötelezni felhívásban való üzengetésre.
-Közmunka alatt tilos bármiféle kommunikáció IC (rádió, telefon, stb…) Ez IC-OOC keverésnek minősül és további szankcióval jár.
-Tilos a rendőröket, szerelőket, mentőket bármilyen módon arra kényszeríteni, hogy felvegyék a szolgálatot.
-Láblövéssel csak a script szerint engedélyezett futkorászni (ha nagyon sántítasz, folyamatosan elesel, akkor nem folytathatod az RP-t)

-TILOS az autókereskedéssel való átverés. Ha hirdeted az autódat és valaki meg akarja venni és kifizette köteles vagy átadni neki az autót.

-Tilos telefon/vészhívásokból/legális hirdetésekből való rablás!
-A kirabolt játékostól csak az vehető el, ami az inventoryjában van. Azonban tilos elvinni a bankba/lakásába és utasítani, hogy vegyen ki pénzt/tárgyat majd azt elvenni tőle!
-Tilos az emberrablás, ölés a kórház, a szerelőtelep, a rendőrség, a hal- és pizza leadó, illetve a publikus garázsok területén, továbbá az alap munkák főbb helyszíneiről (Főbb helyszínnek minősül például a építész öltöző, ételfutár öltöző, kertész öltöző…)
-Tilos kivégezni az elrabolt személyt (túszt), ha teljes mértékben együttműködik és nem látta az arcod/nem tudja a neved!
-Tilos a beépített túsz használata, tehát csak olyan túszokat engedélyezett ejteni, akikkel nincs előre megbeszélve, hogy túszok lesznek!
– Szigorúan tilos beszállni egy második illegális szervezetnek, egy másik illegális szervezet már megkezdett bolt és/vagy kis bank rablásába. Ebbe beletartozik a rablás szervezése és megkezdése is. A rablást kezdeményező szervezet kérhet erősítést, amennyiben már elhagyták a rablás közvetlen helyszínét, illetve a menekülés kezdetét a rablástól távolabbi helyszínen le is várhatja.
-Szerver restartok előtt és után 30 perccel TILOS bármilyen rablásba/túszgyűjtésbe/CK-ba belekezdeni! Automatikus szerver restartok: 3:00, 16:00.
-Túszdráma esetében maximum annyi elkövető lehet, amennyi rendvédelmi tag aktív a szerveren, és ebbe a külső emberek is beleszámítanak. Az elrabolt túszt az elrablástól számított 45 percen belül el kell engedned, kivéve, ha 45 percen belül elkezdődik a rablás (ez a dolgoztatásra is vonatkozik)
-Túsztárgyalásnál az elkövetőknek és a túsztárgyalónak is a kulturált RP-re kell törekedni. (pl.: túsztárgyalás közben nem futkorásznak az elkövetők, nem hagyják ott a túszt, ha azt az RP nem követeli meg, stb.)
-Autókereskedésben TILOS kirabolni, elrabolni egymást.
-Munkaügyi központ körül tilos kirabolni, elrabolni egymást.
-Nagyszabású PD akciók (fegyver, pénz, piszkospénz szállítás) előtt 45 perccel tilos bármilyen rablást, túszdrámát elkezdeni.
-Rablások utáni rabszállítás előtt és alatt tilos rablást indítani, ez alól kivételt képez, ha az elkövetők bizonyítottan tudják, hogy a társukat szállítják, ekkor a túszdráma engedélyezett.

Illegális frakcióknak

-Rablásokat túsz nélkül tilos elkezdeni.
-Maximum 12 túsz rabolható el egy rablásra. -Amerikai melóban (digitális adatlopás) legfeljebb 4 ember vehet részt (benti + kinti). -Autólopásban legfeljebb 3
ember vehet részt.
-Boltrablásban legfeljebb 4 ember vehet részt (benti + kinti).
-Ruhabolt rablásban legfeljebb 5 ember vehet részt (benti + kinti)
-Ékszerbolt rablásban legfeljebb 6 ember vehet részt (benti + kinti).
-Bankrablásban legfeljebb 8 ember vehet részt (benti + kinti).
-Állami bankrablásban bármennyi rabló jelen lehet.
-Tilos külső tússzal rabolni.
-Szigorúan tilos “szellemtússzal”, vagy egyéb megnevezésű, a rablás helyszínén nem megtalálható tússzal rabolni, a túsznak mindig ott kell lennie a rabláson.
-A rablások előkészületeiben bármennyi ember jelen lehet, a többiek nem lehetnek a rablás közelében. Tűzharc esetén erősítésként hívható bármennyi ember, ilyenkor az erősítés nem tartozik bele a maximum létszámba.
-Ha van kinti ember, az csakis megfigyelő szerepet tölthet be! Ez azt jelenti, hogy addig nem lőhetnek a rendőrökre, amíg bentről el nem kezdik a lövöldözést, vagy a rendőrök nem teljesítik a túszokért kért kívánságot.
-TILOS magatokkal vinni a túszokat a rablás helyszínéről, vagy ki kell engedni őket a boltból, vagy bent kell hagyni őket és úgy menekülni!
-Egy darab túszért cserébe egy kívánság kérhető!
-Polgári túszért maximum 400$, rendvédelmi túszért (ha szolgálatban van) 700$, vezérezredesért (ha szolgálatban van) 1000$, al-elnökért és elnökért egyaránt 10000$ kérhető!
-TILOS túszért cserébe irreális kívánságot kérni!
-Rendvédelmi szerv megszégyenítése csak nyomós IC előzménnyel lehetséges.
-Pénzszállítás kirablásához legalább 1 óra RP előzmény szükséges. Ez idő alatt a frakciónak meg kell terveznie IC a rablás menetét, a pénzszállítás útvonalát kideríteni, a rendőrség helyzetét felderíteni.
-Pénzszállító csak mozgó állapotban rabolható ki. TILOS “becampelni” egy olyan helyre, ahol a pénzszállító biztosan megáll. (pl.: bank, PD, célállomás), az említett helyszínek környéke “becampelhető”.
-Pénzszállítás rablásánál bármennyi rabló jelen lehet, de ha sikeres a rablás, akkor csak a megtalált pénz 50%-át vihetik magukkal.
-Sikeres rablás esetén, ha a rablás közben nem jött ki a rendvédelmi szerv, a rablóknak kötelező 10 percet várni a rablás vége után, ha 10 perc után sem jön ki a rendvédelem, a rablók elhagyhatják a helyszínt.
-Autólopás esetében csak akkor szabad leadni az autót, ha a rendvédelmi szervet a menekülő autó lerázta.
-Két rablás között legalább 30 percnek el kell telnie! A 30 perc a rendőrségi felhívástól számít.

Legális frakcióknak

-Boltrablást akkor lehet csak elkezdeni, ha legalább 3 rendőr szolgálatban van.
-Ruhabolt, ékszerbolt rablást akkor lehet csak elkezdeni, ha legalább 5 rendőr szolgálatban van.
-Bankrablást akkor lehet elkezdeni, ha legalább 6 rendőr szolgálatban van.
-Állami bankrablást akkor lehet csak elkezdeni, ha legalább 9 rendőr szolgálatban van.
-Autólopáshoz legfeljebb 4, amerikai melóhoz legfeljebb 5, boltrabláshoz legfeljebb 5, ruhabolt rabláshoz legfeljebb 6, ékszerbolt rabláshoz legfeljebb 7, bankrabláshoz legfeljebb 9, állami bankrabláshoz bármennyi rendőr kimehet (+1 túsztárgyaló fegyvertelenül mindegyikhez).
-Pénzszállítás megtervezéséhez legalább 1,5 óra RP előzmény szükséges. A rendőrségnek Discordon kötelező közzétenni a pénzszállítás pontos útvonalát legalább 2 nappal a szállítás pontos ideje előtt.
-A rendvédelmi szerveknek arra kell törekedni, hogy a civilek életét megvédjék a rablás során!
-TILOS irreális kívánságot teljesíteni!
-Egy rendőr maximum 3 tárgyat helyezhet le a rablás helyszínén.
-Helikopteres járőrszolgálatra lehetőség van, amennyiben a Vörös vagy magasabb riasztási fokozat van érvényben.
-Helikoptert csakis bank, állami bank, pénzszállítás, fegyverszállítás rablásnál lehet használni! Előtte nem lehet a helikopter a rablás helyszínén!
-Ha tűzharcra kerül sor, erősítés hívható, ebben az esetben a létszám bármennyi lehet!

CK-t, azaz Character Killt csak megfelelő indokkal, legalább egy Staff jelenlétében lehet elvégezni.
A CK-nak két fajtája van: részleges CK és teljes CK.
Minden CK-nál legalább 2 moderátornak vagy egy adminnak, vagy egy super adminnak jelen kell lennie és jóvá kell hagynia.
Legalább egy órás RP előzmény szükséges a CK-hoz, valamint nyomós indok! Ezt az indokot az adminnak kell prezentálni, ő dönti el, hogy jogos-e a CK.

-CK menete: CK kérelem beküldése minden esetben kötelező, melyet a szerver weboldalán kell megtenni.
-CK esetén kötelező a telefonból az összes kontaktot törölni! ( Ha kiderül, hogy nem törölte a CK-zott személy, 1 hónap ban jár érte. )
-CK-ra nem elég indok az, ha valaki belétek köt.-CK-ra indok az, ha esetleg megölik egy csapattagodat, vagy régóta háborúztok egy bandával, és bizonyíthatóan azzal az illetővel is, akit CK-zol.
-CK esetén az intézkedő admin elkérheti a bizonyítékot, ami alapján az illető CK-va van.
-A rendvédelemnek tilos bárminemű CK, ehelyett életfogytiglani börtönbüntetést szabhatnak ki.(Életfogytiglani büntetés 100 perc börtön + részleges CK!)
-Ha a személy, akire CK lett kérve kibújik a CK alól (pl.: nem lép fel a szerverre) automatikusan 3 hónap ban szankciót von maga után.
-Magadra csak teljes CK-t kérhetsz.
-Ha ki szeretnél lépni olyan frakcióból, amelyhez szükséges CK, szólj a leaderednek, neki írnia kell rád egy CK kérelmet.
-CK-zott játékos nem RP-zheti a CK-zott személy rokonát.
-Ha valaki illegális bevándorlót RP-zik, a rendőrség CK-t adhat. (Kitoloncolja az országból)

Részleges CK

-Részleges CK során a CK-zott játékos elveszti minden emlékét, kötelező névváltási kérelmet beadnia és nem mehet vissza ugyanabba a frakcióba két hétig, továbbá a CK-zott játékos teljes inventoryja (ház, zseb, csomagtartók) törlésre kerül (étel, ital, fegyver, minden)!
-Részleges CK esetében a CK-zott személy számlái, autói, forgalmi engedélyei megmaradnak.
-Részleges CK engedélyezett a CK-zott beleegyezése nélkül is, de csak nyomós indokkal!

Teljes CK

-Teljes CK során a CK-zott játékos elveszíti minden értéktárgyát (autó, ház, fegyverek, pénz stb.), minden emlékét, kötelező névváltási kérelmet beadnia és nem mehet vissza ugyanabba a frakcióba két hétig.
-Teljes CK esetében a prémium tárgyak nem vesznek el.
-Teljes CK-t kizárólag illegális frakcióból való kilépéskor lehet igényelni.
-Az érintett játékos beleegyezése nélkül TILOS a Teljes CK (Ilyenkor mindened elveszik, kötelező a névváltás és 2 hétig ugyan abba a Frakcióba nem mehetsz vissza)
-Öngyilkos RP-nek számít a /die parancs használata is.
-Öngyilkos RP miatti halál teljes CK-nak minősül, a CK előtt kötelező kérelmet írni a weboldalon, továbbá admint hívni, mint egy rendes CK-nál!

Frakció CK

-Frakció CK esetében a frakció leadernek a weboldalon frakció CK kérelmet kell kérnie, melyben fel kell sorolnia az összes frakciótagot, aki a frakcióban van.
-Miután a leader megkérte a kérelmet és az elfogadásra került, önmagára kérnie kell egy új kérelmet.

Minden frakció

-Frakció leadását a frakció leadernek egy Super Admin felé legalább 1 héttel kell jelezni, ha ez elmulasztásra kerül a frakció összes tagja örökös kitiltásban részesül.
-Tilos a frakció leader váltás, erre csak nagyon kirívó esetekben van lehetőség, akkor is engedélyt kell kérni egy Super Admintól.
-Frakció leader korhatár: 16 év.
-Non-script frakciókra minden esetben a frakciókra vonatkozó szabályzat a mérvadó, továbbá non-script frakciótag csak munkanélküli lehet (taxis, favágó stb… nem).

Illegális frakciók

-Tilos a szereptévesztés. (pl.: illegál frakció tag besegít a rendőröknek.)
-Illegális frakcióból legális frakcióba átlépéskor kötelező legalább a részleges CK!
-Tilos a rendőrök ok nélküli, célzott hergelése.
-Túszejtésnél figyelembe kell venni a járművek méretét! (ha valaki kiáll egy pisztollyal egy kamion elé nem számít PG-nek, ha nem állnak meg neki) Teherautót értelemszerűen nem lehet kisebb méretű járművel kipitelni/megállítani.
-A craft-és szedő helyeken erős indokkal engedélyezett DM.
-Tilos a rendőröket, mentősöket és szerelőket kirabolni, ha szolgálatban vannak. Ez alól kivételt képez a túszejtés, de fegyvert akkor sem lehet elkobozni tőlük! El kell dobatni vagy a rendőrautó csomagtartójába tetetni és bezáratni!
-Discordos és kérdőíves, tehát OOC tagfelvételt csakis legális fedőcéghez való alkalmazott kereséshez lehet használni! Illegális részre kizárólag IC tagfelvételt lehet csinálni!
-Frakció kasszából pénzt megfelelő IC előzménnyel ki lehet venni.
-Legális háttérrel rendelkező frakcióknak engedélyezett a legál részből való frakciópénz kivétele, és annak elköltése, ennek csakis IC következményei lehetnek. (pl.: ha elfogy a pénz a frakcióban, és nem tudjátok fenntartani, becsődölhet a frakció legál része)
-Illegális frakcióba kerüléshez kötelező legalább 2 nap IC előzmény a frakció tagjaival.
-1 hét alatt a frakció illegális részére legfeljebb 10 embert lehet felvenni.
-Maffiában legfeljebb 24 tag lehet.
-Bandában legfeljebb 36 tag lehet.
-Egy maffia nem szövetkezhet egynél több bandával, maffia nem szövetkezhet maffiával.
-Bandának szigorúan tilos más bandával szövetkezni.
-Szövetséges frakciók csak nagyszabású akcióknál mozoghatnak együtt. (pl.: pénzrablás)
-Illegális frakció tagok rablás során hordhatnak golyóálló mellényt (kivéve SWAT, POLICE feliratút).

Illegális frakció ruházat

-Minden illegális frakciónak induláskor kötelező egy színt választani, ezt a színt a későbbiekben nem változtathatják meg.
-Bandáknak minden esetben kötelező olyan ruházatot hordani, amelyben a frakciójuk színei dominálnak. (ez csak PÉLDA: 2-3 ruhadarabnak ugyanolyan színűnek kell lennie)
-Maffiáknak minden esetben kötelező olyan színű kiegészítőt hordani, amelyben a frakciójuk színei dominálnak (ez csak PÉLDA.: a kalapjuk piros, a nyakkendőjük fehér…)
-Az illegális frakciók ruháját csak nyomós indokkal, IC előzménnyel, illetve engedéllyel lehet cserélni, engedélyt ticket formájában egy Super Admintól lehet igényelni.

Minden legális frakció

-Rendőr, mentős-és szerelő frakció tagnak szigorúan tilos bárminemű illegális tevékenységet végezni, ez alá nem tartozik a drogok HASZNÁLATA. (Nem szabad drogot termeszteni, kereskedni vele, fegyvereket illegálisan birtokolni, azokkal kereskedni).
-TILOS szolgálatban lenni akkor, amikor nem dolgozol! Minden esetben add le a szolgálatot, amikor elmész pl.: tankolni, boltba, autót mosni.
-Tilos a frakció raktárból eladni/átadni/ellopni tárgyakat.
-Tilos az ok nélküli számla osztás.
-Tilos a frakciójárművek magán célra használata.
-Tilos a frakció kasszából sikkasztani. Büntetése: Örök ban.
-Legális szervezetek tagjai végezhetnek hobby munkát.
-Tilos frakcióautókkal cruesolni, taxizni, magáncélra használni!
-Minden belsős frakciószabályzat kialakítását és/vagy módosítását egy külsős Super Admin / Admin bevonásával láttamozni kell! (Igy elkerülhető a buta és a szervert/többi játékost hátrányba szorító szabályok meghozatala.)

Korrupció

-Frakció leltár itemek átadása korrupció mértékétől függetlenül tilos. (pl: Fegyver, kötszer, rádió stb.)
-Frakció pénz átadása korrupció mértékétől függetlenül tilos.
-Tilos legális szerveknek lelőni, fegyverrel fenyegetni, illetve bármilyen módon közvetlen hátrányba helyezni a saját társait. (beleértve egyéb legális frakció tagjait is.)
-Tilos szolgálati járművet korrupció céljából átadni. Ebbe nem tartozik bele, ha megfelelő IC előzménnyel ellopják a járművet. (Megfelelő IC előzménynek számít például, ha rendőr túszejtéskor ellopják a szolgálati járművet az elkövetők)
-Tilos nyomós indok nélkül rendvédelmi szerveknek elengedni bárkit a fogdából
-Tilos a rendvédelmi szerveknek bármilyen jelentés vagy egyéb dokumentumot megsemmisíteni korrupció mértékétől függetlenül.
-A korruptságnak kizárólag IC következményei lehetnek, amennyiben a fenti szabályoknak megfelel.

Rendőrség

-Rendvédelmi szerveknek, a rejtett talkomatic (/htkt) olvasása engedélyezett bármikor, de írni nem írhatnak oda. Természetesen a darkchat szobák felhasználása szigorúan TILOS!
-Rendőrségből való kilépéskor kötelező a részleges CK!
-A gyanúsítottakat maximum 1,5 órán keresztül tarthatják bent, ebbe bele számít a tárgyalás, kihallgatás is, amennyiben aktív RP folyik, abban az esetben ez az időtartam növekedhet.
-Rendvédelmi szerv nem tudhatja IC, hogy hol található a fegyver-és drog craft hely, a többi szedőhelyet felderítheti, de tűzharcba és illegális szervezet lebuktatásába nem kezdhet, mentős vészhívásra kimehet amennyiben a lövöldözésnek már vége van. (valamint a mentős nem hívhatja oda a rendvédelmet).
-Rendvédelmi szervek bolt/bank/ékszerbolt rablás után az erőviszonyokra tekintettel a menekülőket üldözőbe foghatják.
-Rendvédelmi szervek felszólítás után bolt/bank/ékszerbolt/pénzszállító rabláskor a menekülőkre rálőhetnek. Az üldözés 3. perce után PIT manőver bevethető, 2 sikertelen PIT manőver után a rendvédelem lőhet kerékre.
-Illegális frakció tagok CK-zása az alábbiak szerint engedélyezett:
Első 5 előállítás után 60 hónap börtön
Második 5 előállítás után 90 hónap börtön
Harmadik 5 előállítás után CK.
-Rendvédelmi szervnek illegális frakció lebuktatásáért legalább 1 hónapnyi IC bizonyítékra van szükség, melyet egy legalább 1500 szavas Word dokumentumban 14-es, Times New Roman betűtípussal vezetniük kell, amely mellé csatolniuk kell egy mappát, melyben legalább 15db, képes bizonyíték található a frakció HQ-ról, járműveiről, tagjairól, tevékenységükről, öltözetükről, viselkedésükről. Ameddig nincs meg az összes követelmény, addig nem kezdődhet meg a frakció felszámolása!

Mentő

-Fejlövés esetén a sérült kötelezően meghal. Ha nem kapott fejlövést, a mentősnek feléleszteni kötelező. Kivételt képez: magas helyről való leesés, torok elvágás, kivégzés, vízbefulladás, felrobbanás.
-Mentősöknek műtét, gyógyítás közben kötelező a text rp (/me, /do, /try, /e)
-Mentősöknek bizonyos szinten belül engedélyezett a Force RP.

-Ha belépsz egy frakcióba, két hétig kötelezően aktívnak kell lenned!
-Ha idő előtt kilépsz egy frakcióból, Discordon 2 hétig rád kerül egy Frakció Jump rang, ameddig a rang rajtad van, addig nem léphetsz be semmilyen frakcióba.
-Ha Discordon lekerül rólad a rang, de In Game még benne vagy a frakcióban, azonnali kitiltásban részesülsz! (Ez alól kivételt képez, ha önhibádon kívül maradt rajtad a rang)

-A szerveren admin hívására a /report paranccsal van lehetőség.
-RP szál közben TILOS admint hívni! Jegyezzétek meg a problémátokat és a szál végén hívjatok admint! Kivételt képez az olyan szabályszegés, mely bizonyítottan befolyásolja az RP szál kimenetelét.
-TILOS a report parancs spamelése! Egy admin válaszolni fog és segít neked amilyen hamar csak tud.
-A /report parancs helyes használata: írd le lehetőleg minél részletesebben a problémádat, hogy a kiérkező admin tudja előre miről van szó! Pl.: Sziasztok! Bankot raboltunk a frakciómmal és Non-rp történt a rendőrség részéről. Segítsetek kérlek, köszönöm!
-A /report helytelen használata: ha nem írod le, mi a probléma, az adminok nem fogják figyelembe venni a reportodat. Pl.: admin kéne.
-Az admin döntése végleges, megkérdőjelezése esetén az admin dönthet a szankció súlyosbításáról.

Ha panaszt szeretnél tenni egy admin döntésével kapcsolatban, a Discord szerverünkön az admin panasz szobában teheted ezt meg, a forma helyes kitöltésével!

-5000 összegyűjtött közmunka után örökös kitiltásban részesülsz.
-A szabályzatot a staff tagok, abban az esetben, ha olyan alapvető szabálytalanság történik, amely a szerverszabályzatban nincs feltüntetve felülírhatják, szankcionálhatják.
-A szabályzat nem ismerete nem mentesít a szabályok betartása alól.
-A szabályzat elolvasásának elmulasztása szankciót vonhat maga után!
-A szabályzat frissítésére az üzemeltetőnek bármikor lehetősége van, a frissített szabályzatot a Discord felületén nem köteles közzétenni. A frissített szabályzat a közzététel pillanatától kezdve érvényes és betartandó!

A SZERVERRE VALÓ CSATLAKOZÁSSAL AUTOMATIKUSAN ELFOGADÁSRA KERÜLNEK A FENTEBB FELSOROLT FELTÉTELEK, KIKÖTÉSEK, SZABÁLYOK!

Jó szórakozást és kellemes időtöltést kíván a LeakHouse Roleplay csapata!

Az oldal tetejére